Kinderyoga in het onderwijs

Waarom een workshop kinderyoga op school?

Er zijn steeds meer kinderen die eerder overprikkeld raken in deze drukke wereld. De onrust die de kinderen ervaren speelt in alles door. Ze kunnen zich moeilijker concentreren, raken eerder overprikkeld en hebben onvoldoende momenten om weer bij te tanken.

In het onderwijs wordt veel gedaan met kennis ontwikkelen m.b.v. het hoofd (denken). Yoga daarentegen is meer gericht op het leren voelen wie je bent.

Kinderyoga levert o.a. een positieve bijdrage aan;

  • evenwicht, stabiliteit, lichaamsbesef, motoriek, zelfvertrouwen, coördinatie, concentratie, emotionele stabiliteit, rust, vertrouwen op de ander, waarnemingsvermogen, creativiteit, persoonlijke mogelijkheden, grenzen verkennen en respecteren, verwoorden en ervaren van gevoelens, ontdekken van zintuigelijke ervaringen, samenspel, empatisch vermogen, ontwikkeling van intuïtie.  Ze komen hierdoor meer in balans met hoofd, hart en geest. Ze hebben de mogelijkheid om tot zichzelf te komen, spanningen los te laten en zich weer op te laden met nieuwe energie.

kinderyoga geeft een sociale verbinding tussen kinderen onderling, wat bevorderlijk is voor het klasse-klimaat.

De workshop wordt gegeven op uw school. Het aantal lessen dat wordt gegeven kan in overleg bepaald worden.

Het is ook mogelijk om leerkrachten een workshop te geven, die vervolgens de yoga zelf in de klas kunnen geven.

Neem voor informatie en kosten gerust contact op via de mail: schattenvankinderen@hotmail.com of via het contactformulier.