Nieuwetijdskinderen

De term ‘Nieuwetijdskinderen’ is niet bedoeld als label, maar om duidelijk te maken dat het om een kind gaat met een ander vernieuwend bewustzijn. Het zijn dus voor mijn gevoel meer  vernieuwende kinderen van deze tijd, die om een andere vernieuwende aanpak vragen in de opvoeding en in het onderwijs. Deze kinderen hebben mooie kwaliteiten, zoals helder kunnen zien, horen, voelen en weten. Vaak zijn ze ook erg creatief, wijs en echte ontdekkers.

Nieuwetijdskinderen hebben vaker een hogere sociale en spirituele ontwikkeling. Deze kinderen kunnen heel goed invoelen hoe een ander zich voelt, maar weten daar zelf nog niet altijd goed mee om te gaan. Soms voelen ze zoveel van de ander, dat ze zichzelf niet meer goed kunnen voelen. Dit kan o.a. komen, doordat ze zich verbonden voelen met alles en iedereen om hun heen, waardoor ze geen grenzen ervaren. Niet hun eigen fysieke grenzen, maar ook niet die van de ander. Dit kan soms heel lastig zijn voor hun zelf, maar ook voor de omgeving.

Het herkennen en erkennen van de veranderende kinderen van deze tijd is voor deze kinderen heel belangrijk, om allerlei problemen in gedrag, fysieke ontwikkeling en welbevinden te voorkomen.

Ieder kind in zijn kracht met zijn eigen talent!