bewust onderwijs

Schatten van kinderen wil meer aandacht brengen in het onderwijs voor het (her)ontdekken en ontwikkelen van intuïtie, verbinding met jezelf en lichaamsbewustzijn bij kinderen en leerkrachten.

Het onderwijs van nu gaat sneller en intensiever, dan vroeger. Er wordt steeds meer van kinderen gevraagd. Er wordt nog veel met het hoofd geleerd en niet vanuit een natuurlijke verbinding met het hart. Kinderen hebben zelf ook al een eigen wijsheid /intuïtie in zich die nog te weinig wordt benut. Intuïtie is een belangrijke bron van innerlijke wijsheid  die te weinig wordt gestimuleerd binnen het onderwijs. Sterker nog, we leren kinderen zo te vertrouwen op hun hoofd, dat ze verder van hun intuïtie raken.  Dat is een gemiste kans, omdat intuïtie één van de belangrijkste zintuigen is die wij gebruiken in het leven. Vaak ongemerkt maak je heel veel beslissingen vanuit je intuïtie, vanuit je gevoel.

Als kinderen leren meer te vertrouwen op hun gevoel, dan groeit daardoor hun zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en zelfregulerend vermogen. Vanuit een verbinding met zichzelf kunnen ze makkelijker bij hun talenten en kwaliteiten en vandaaruit kunnen ze deze verder ontwikkelen.

Schatten van kinderen helpt in dit proces o.a. door middel van kinderyoga, mindfulness, visualisaties, coaching en creatieve intuïtieve activiteiten.

Schatten van kinderen wil tevens graag aandacht geven  aan het gevoelige kind, door middel van lezingen en voorlichting.  

Hooggevoelige kinderen, paranormalekinderen en ondergevoelige kinderen (kinderen die niet zo’n goed lichaamsbewustzijn hebben) raken sneller uit balans in het onderwijs. Daarom is het goed om te weten hoe zij dingen ervaren en waar je op kunt letten om deze kinderen te ondersteunen.

Bent u geïnteresseerd of heeft u een vraag, bel dan gerust vrijblijvend voor informatie.