Veronique Bakker

Mijn naam is Veronique Bakker. Ik hou me al jaren met veel inzet en passie bezig met welk type onderwijs past bij kinderen van deze tijd. Dit was en is altijd al een vraag wat mij bezig houdt.  

Ik heb op veel verschillende scholen gewerkt, zoals o.a. de vrije school, asielzoekerschool, speciaal onderwijs, ervaringsgericht onderwijs en regulier onderwijs. Nu werk ik op TOM-basisschool Het Talent in Lent. Hier werk ik met veel plezier als leerkracht en kinderyoga docente. Daarnaast werk ik als kindercoach met mijn eigen bedrijf Schatten van kinderen

Acht jaar geleden heb ik de opleiding voor kinderyogadocente afgerond op de kinderyoga academie van Helen Purperhart. Daarna heb ik YaYa kinderyoga opgericht en heb ik met veel plezier kinderyoga gegeven in De Ster in Lent. Ik ben daar uiteindelijk mee gestopt omdat ik zwanger was en bekkeninstabiliteit kreeg.
In die periode heb ik kunnen ervaren hoe belangrijk het is dat je een goede basis hebt in je eigen lijf en geest. Dat het belangrijk is om dicht bij jezelf te blijven, je eigen grenzen en gevoeligheden te kennen en te gaan staan voor wie jij bent met je eigen talenten. Ik wil me daarom ook graag inzetten voor de kinderen van deze tijd in het onderwijs, zoals (hoog)gevoelige kinderen en nieuwetijdskinderen. Vaak worden hun gevoeligheden als probleem ervaren. Ik zie het als een kracht die nog niet in balans is. Daarom werk ik graag mee aan het verstevigen van hun basis.

Ik heb de twee jarige opleiding voor Nieuwetijds Therapeut gedaan en ben bevoegd en heb veel ervaring om kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling.

Daarnaast ben ik ervaringsdeskundige op het gebied van hooggevoeligheid op lichamelijk en geestelijk vlak. Ik ben zelf hooggevoelig en kom ook uit een hoogsensitief gezin. Daarom weet ik ook dat het van belang is dat dit onderwerp meer aandacht krijgt, zodat de kinderen van nu meer in hun kracht kunnen komen te staan.

Inmiddels heb ik twee prachtige dochters van 6 en 8 jr., die mij regelmatig een spiegel voorhouden als moeder. Ik leer daardoor ook veel van mijn eigen kinderen. Dat neem ik mee als ervaring in mijn werk met kinderen en ouders.

Het is belangrijk om je zelf al vanaf jonge leeftijd te leren kennen met je eigen talenten en valkuilen, zodat je een stevige basis krijgt voor de toekomst!